header foto
 
TC Jeugd

Een bericht van de TC over de 'tussenstand' van de Mhcc teams

Nieuws afbeelding 2-11-2013
Het eerste deel van de competitie zit er al weer op. Dit weekend zijn de meeste teams alweer gestart in de nieuwe poule, op basis van de resultaten van afgelopen periode.
Deze ronde duurt tot en met het weekend van 1 december en daarna zal er snel overgegaan worden op zaalhockey  en mid-wintercompetitie. Tussendoor is er dan nog even tijd voor wat winterpret maar verder voorlopig vooral veel hockey plezier.
Afgelopen periode hebben onze elftallen goed gepresteerd, gemeten naar plezier in prestatie.

Onze meisjes B1 is er wederom in geslaagd om (ongeslagen) in de hoogste poule uit te komen, de Super B klasse, hierdoor spelen ze tegen clubs als Klein Zwitserland en HGC.
Een uitstekende prestatie waar we met recht trots op  mogen zijn.

Maar er is meer goed nieuws te melden, ook jongens A1 is ongeslagen als winnaar uit hun voorcompetitie gekomen en zal dit seizoen verder uitkomen in de topklasse.
Jongens A2 heeft keurig aansluiting gevonden en komen nu uit in een 1ste klasse poule met tegenstanders al Alkmaar A2.

De jongens B1 gaan na een voorcompetitie in de sub-topklasse met tegenstanders als Overbos B1 geëindigd als keurige middenmoter dit seizoen verder in deze klasse, De jongens uit de B2 zijn na een mooie tweede plek in de voorcompetitie ingedeeld in de 2de klasse.

De jongens  C1 is de voorcompetitie gestart in de sub-topklasse en is na een prima 3de plek wederom ingedeeld in deze klasse, met tegenstanders als Overbos C1 en de Terriers C1 zijn de streekderby’s weer spannend. De mannen van de C2 zijn de voorcompetitie gestart in d 1ste klasse, met teams als Amstelveen C1 in de poule zijn ze keurig in de middenmoot geëindigd, na de herfst gaan ze verder in deze klasse met nieuwe tegenstanders.
Dit jaar hebben we bij deze categorie drie elftallen, en daar zijn we erg blij mee, in een poule met veel 1ste elftallen, Zandvoort, Hermes, Strawberries heeft dit elftal zich zeer goed weten te handhaven met een keurige 4de plek als gevolg. Dankzij deze prestatie zijn ze wederom in deze categorie ingedeeld maar dan wel met nieuwe tegenstanders.

De elftal van de mannen D1 is dit seizoen geheel vernieuwd waardoor de start van het seizoen extra spannend was, gelukkig hebben de jongens in de voorcompetitie een mooie 2de plek behaald. Ze gaan verder in deze klasse in de tussencompetitie.

Onze dames uit de A1 zijn het seizoen gestart in de sub-topklasse.  Met 4 uit 5 gewonnen wedstrijden zijn ze beloond met een tweede plek en een vervolg van het seizoen in de Topklasse klasse maar dan met tegenstanders uit de buurt als Terriers, Overbos en Alkmaar.
De A2 volgt keurig in de 1ste klasse waar ze in de voorcompetitie als prima middenmoter geëindigd waren. A3 mag na een mooie derde plaats in de 2de klasse ook verder en sluit daarmee keurig aan. Logisch dus dat ons vierde elftal uit deze klasse in de voorcompetitie uitkwam in de derde klasse, met een 4 uit 5 gewonnen wedstrijden mogen ze verder in deze klasse, we rekenen aan het einde van het seizoen op een beker!

De B2 heeft een zware gestart gehad in de 1ste klasse, nu ze warm zijn gelopen mogen ze het nog een keer proberen in dezelfde klasse maar dan met nieuwe tegenstanders. De B3 heeft het een prima start gehad met 4 uit 5 gewonnen duels zijn ze als 2de in de poule geëindigd, ze mogen verder in dezelfde poule met dan als kampioenskandidaat. Onze B4 is ook gestart in de derde klasse en heeft zich met een prima derde stek wederom een plaats in dezelfde klasse verworven. Onze meisjes uit B5 hebben in een poule met Bloemendaal B3 en Overbos B3 zeer goed gepresteerd met een 4de plaats als gevolg, we zijn benieuwd wat er in het vervolg van het seizoen nog in het verschiet ligt. Met 6 teams in deze categorie hebben we met B6 nog een team in de competitie gehad. Zij hebben met een prima vierde stek een plekje in de derde klasse weten te behalen.

De C1 is de voorcompetitie gestart in de topklasse, wanneer de coach van de tegenstanders dan Teun de Nooijer heet weet je dat het lastig gaat worden. Niettemin mogen ze nu weer van start in de topklasse maar dan met nieuwe gezichten als tegenstanders. C2 heeft ook een lastige gestart gekend maar kan wel verder in de 1ste klasse, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Onze C3 zat het de eerste ronde niet mee, gelukkig biedt een nieuwe indeling weer frisse mogelijkheden, voor de meisjes uit C4 geld dat een prima plek in de voorcompetitie garant staat voor een indeling in dezelfde klasse de rest van het seizoen.

Onze meisjes uit de D1 hebben zich met een goede tweede plek in de voorcompetitie verzekerd van een plek in de topklasse in de tussencompetitie die nu volgt. Meisjes D2 heeft zich met een 1ste plek in de voorronde van een plaats in de tussencompetitie weten te verzekeren tussen Overbos D2 en Bloemedaal D4, goed gedaan en we zijn benieuwd wat volgt. De D3 heeft met 4 uit 5 prima zaken gedaan in hun poule waar de verschillen tussen de eerste drie teams minimaal waren, een vervolg in de tussencompetitie tegen Abcoude D1 en Rood Wit D2 is spannend maar verdiend. De D4 had een poule met "zware” tegenstandsters als Overbos D3 en Hoorn D2 maar ook voor jullie nu een nieuwe poule met nieuwe kansen.

Wij wensen alle teams veel (hockey) plezier en sportief succes in de komende competitieperiode.

De TC

Reacties


Harold Vermanen

4-11-2013 @ 09:54:03 |En hoe ging de MB2 terug afgelopen zaterdag tegen Strawberries? Na een 0-2 achterstand kwamen de toppers terug en wonnen met 4-2!! een top prestatie!!

Reageer op het nieuws


Gerelateerde nieuwsberichten

Vera van Wijk nieuwe Technisch Manager Jeugd

Sponsoren