header foto

Mededelingen

MHCC meiden B1 plaatst zich voor Super B competitie

Nieuws afbeelding 14-10-2014
12 oktober – De hockeymeiden van MHCC B1 hebben zich afgelopen zaterdag geplaatst voor de sterke landelijke Super B competitie. Dat gebeurde na een bloedstollend spannend beslissingsduel in Heemstede, dat met 2- 1 werd gewonnen. Het duel vond plaats in een prachtige ambiance. Tweeëndertig jeugdteams uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland streden in zestien beslissingsduels voor plekken in de Super competitie (A en B junioren meiden en jongens). Castricum B1 trof in Qui Vive B1 uit Uithoorn een geduchte tegenstander. Het enerverende duel stak vanaf het beginsignaal direct in brand. Lois de Zeeuw, de sterke aanvalster van Castricum, onderschepte in de 2e minuut de opbouw van Qui Vive, sneed naar binnen en schoot vanuit de draai prachtig binnen, 1- 0 voor MHCC. Qui Vive ging echter niet bij de pakken neerzitten en zette Castricum in de 1e helft twintig minuten lang vast op eigen helft. Onder impulsen van de sterk spelende Maud Zandbergen hield de verdediging van MHCC echter goed stand. Qui Vive werd in de 1e helft slechts één keer gevaarlijk bij een strafcorner, maar keepster Alies Dekkers redde met de voeten.

In het begin van de 2e helft kwam Castricum met de schrik vrij. Kim de Roy van Zuidewijn kreeg binnen de cirkel de bal ongelukkig tegen haar voet, strafcorner voor Qui Vive. De snelle uitloopster Lois de Zeeuw wist echter de strafcorner onschadelijk te maken. Het was dezelfde Lois de Zeeuw die direct daarna de score verdubbelde. De scheidsrechter gaf voordeel bij een aanval van Castricum en Lois de Zeeuw herhaalde haar kunststukje van de 1e helft, 2- 0. Dat Castricum nog niet in veilige haven was duidelijk. Eerst werd nog een benutte strafcorner van Qui Vive afgekeurd vanwege hoog inslaan, maar de ploeg uit Uithoorn maakte in dezelfde minuut alsnog 2- 1 na een uitstekende aanval door het midden. Qui Vive putte moed uit de tegentreffer en liet zien een prima hockeyploeg te hebben. Castricum kwam nauwelijks nog onder de druk vandaan en Qui Vive kreeg een paar goede mogelijkheden. Mede dankzij een prima redding van aanvoerster Amber Brakenhof en goed keeperswerk van Alies Dekkers bleef de stand onveranderd. In de laatste minuut hield alles wat Castricum was de adem in, maar de vrijgespeelde nummer 9 van Qui Vive schoot van dichtbij naast! Het bleek een misser met gevolgen, want de wedstrijd zat erop. Castricum had de zwaar bevochten zege te pakken. Een waar kunststukje van de dames van Daan van der Helm en Sake Hermans. "Dit is prachtig. Wat hebben de meiden er voor geknokt. Qui Vive had misschien meer verdiend, maar wij hebben gewonnen. We gaan hiervan genieten en nog een mooi seizoen beleven”, sprak een opgetogen coach Daan van der Helm. De Super B competitiewedstrijden beginnen na de herfstvakantie en duren tot medio mei 2015. Komt u gerust eens kijken op zaterdag op sportpark Wouterland, aanvang 12.30 uur. Foto: Yvette de Roy van Zuidewijn.