header foto
 
Sponsoring

Een duurzame avond op MHCC

Nieuws afbeelding 4-4-2018
Op 18 april organiseert Mixed Hockeyclub Castricum in samenwerking met hoofdsponsor Vanhier Accountants | Adviseurs een uniek Duurzaamheidsevent voor al haar sponsoren, leden en andere geïnteresseerde ondernemers.
Programma
19.30 Inloop/ontvangst
20.00 Opening door MHCC
20.05 GP Groot, Inzameling en Recycling
20.30 Edwin ter velde, Clean 2 Antartica

Van jouw afvalbak via een ‘180° reis’, naar een Arctische Ontdekkingstocht.

Het begrip circulaire economie kom je steeds vaker tegen en het afvalprobleem wordt steeds nijpender. Zeer recent heb je wellicht ook beelden van de plasticsoep in de zee rondom het idyllische Bali gezien? Afval scheiden doen we bijna allemaal wel, maar is afval echt nutteloos?
Vooral dit laatste is waar Edwin ter Velde over na heeft gedacht. Het begon om thuis afvalvrij te leven en dat idee is de basis geweest om aandacht te vragen voor het groter wordende afvalprobleem en dan met name het hergebruik van afval. Hoe mooier en uitdagender is het dan om een ontdekkingsreis naar de schoonste plek op aarde te maken met een voertuig gemaakt van hergebruikt afval en voortgedreven door zonne-energie! Expeditie Clean 2 Antarctica was geboren.
Deze expeditie doet Edwin niet alleen, maar Clean 2 Antarctica is een samenwerkingsverband van enthousiaste, gedreven mensen die zichzelf en elkaar uitdagen om op een speelse en inventieve manier een community op te bouwen die de overgang naar de circulaire economie zal versnellen. Een expeditie niet alleen voor een prachtige uitdaging, maar ook vooral om aandacht te vragen voor het Antarctica verdrag dat in 2048 weer verlengd moet worden. Kijk ook op www.clean2antarctica.nl.
Op deze avond neemt Edwin ter Velde, founder van Clean 2 Antarctica, ons mee in de voorbereidingen van deze expeditie. Een inspirerend verhaal dat ook ons zal helpen om anders naar afval te kijken. Dus niet alleen een reis richting 180°, maar ook 180° omdenken.
Voor meer achtergrondinformatie over C2A neem dan een kijkje op de website van C2A of op hun YouTube kanaal.

Wij gaan ervan uit dat met deze twee mooie onderwerpen je interesse te hebben gewekt. Op deze manier dragen wij via de hockeysport graag ons steentje bij aan de verdere bewustwording naar en realisatie van een circulaire economie en maatschappij.
De deuren van het clubhuis van MHCC gaan om 19.30uur open. Het programma van dit Duurzaamheidsevent begint om 20.00 uur, waarna na afloop uiteraard onder genot van een drankje nog de mogelijkheid is om na te praten en te netwerken.
Belangrijk!
Aangezien wij veel belangstellingen verwachten is het nodig je vooraf aan te melden. Klik hier om aan te melden. (Deze link werkt enkel via onze website).

Graag tot 18 april, Mixed Hockeyclub Castricum
Van Haerlemlaan 31, Castricum

Reacties


Marco van Son

21-3-2018 @ 15:11:12 |gaarne link toevoegen om je aan te melden

Lars Wijker

4-4-2018 @ 22:40:53 |Gratis aanmelden via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-duurzaamheidsevent-mhcc-castricum-44255347937

Frank Ditmarsch

5-4-2018 @ 12:36:38 |Ik meld mij aan maar niet via Eventbrite. Geen zin om mijn NAW gegevens met hen te delen.

Jeroen Drankier

5-4-2018 @ 19:47:20 |Zet mijn naam ook maar op de lijst. Daar hebben we Eventbrite toch niet bij nodig?

Reageer op het nieuws


Gerelateerde nieuwsberichten

Rabo Clubsupport cheque overhandigd

Sponsoren