header foto
 
Hockeyzaken

Info zaalhockey en belangrijke datum: vrijdag 23 september

Nieuws afbeelding 15-9-2022
Hoewel we nog maar weer net lekker buiten aan het hockeyen zijn, vinden achter de schermen de voorbereidingen voor het zaalhockeyseizoen alweer plaats. Zoals velen van ons weten is zaalhockey een sport op zich. Het is razendsnel, vergt specifieke technische eigenschappen en is bovendien ook nog eens erg leerzaam voor het veldhockey. We trainen ook dit jaar weer in de Bloemen (Castricum), de Lelie (Akersloot) en de Enterij (Limmen). 

Iedereen doet mee
Wij gaan er weer vanuit dat iedereen van de O10 - O18 (E8 t/m de A-teams) wil zaal hockeyen. Mocht je dit toch niet willen? Geef dit dan voor vrijdag 23 september 18.00 uur door via [email protected]. Er is geen midwintercompetitie (buiten op het veld) voor de O10. Een aantal seniorenteams speelt ook in de zaal. Deze leden zijn via de mail geïnformeerd.

Trainings- en wedstrijdschema’s
De trainingstijden worden bekend zodra de teams definitief zijn en het wedstrijdprogramma bekend is gemaakt door KNHB. Hou er rekening mee dat dit pas vrij laat bekend is. Het wedstrijdprogramma komt op de vertrouwde manier tot je: via de app en de site. 

Kosten
Zaalhockey kost geld. Dat is vooral voor de zaalhuur voor de wedstrijden en trainingen. Omdat de kosten voor de KNHB op dit moment nog niet bekend zijn, is het nog niet duidelijk wat de zaalcontributie precies gaat worden. Hou rekening met een bedrag van ongeveer 95 per persoon. Voor zaalhockey is een aparte stick nodig. Deze is erg licht, dun en wendbaar en slijt niet (gaat je hele leven mee). Je hebt al een zaalstick voor zo'n 25-30 euro. Verder zijn zaalschoenen en een zaalhandschoen verplicht.

Belangrijke data op een rij
Vrijdag 23 september voor 18.00 uur
Uiterste datum voor afmelden via [email protected].

Dinsdag 22 november
Informatieavond voor managers en coaches en andere belangstellenden (verdere info volgt).

Zaterdag 26 november
De laatste wedstrijd in 2022 in de veldcompetitie, hierna is er nog een inhaalweekend.

Zaterdag 3 december 2021 tot en met 19 februari 2022
Zaalhockeycompetitie. Dit zijn 12 mogelijke speelweekenden. Ieder team speelt 5 of 6 speeldagenDe weekenden rondom de kerstvakantie wordt er ook gespeeld en kunnen er teams ingedeeld worden. De definitieve indeling volgt via de KNHB.

Zaterdag 11 maart 2022
Start veldcompetitie (na de voorjaarsvakantie).

Meer informatie over de teamindelingen, vormgeving van de zaalhockey en de benodigde scheidsrechters en begeleiders is reeds via de mail met iedereen gedeeld.

Vragen?
Heb je specifieke vragen over het zaalhockey? Stuur dan een mail naar [email protected].

Met hartelijke groet,
Jeugdcommissie en Jongste Jeugdcommissie