header foto

Mededelingen

Meisjes C4 kampioen!!!

Nieuws afbeelding 3-5-2010

Zaterdag 24 april reden we met z’n allen naar Overbos om daar de beslissende wedstrijd te spelen. Met nog 3 wedstrijden te gaan en een voorsprong van 8 punten op de nummer 2 uit de poule hadden we aan een gelijkspel genoeg! Maar dat was niet wat we wilden, er was maar 1 optie, WINNEN! Was Overbos MC3 niet het enige team dat ons in een ver verleden, de 1e wedstrijd van de voorcompetitie, wist te verslaan met 3-2? Was dat niet het moment geweest dat we met z’n allen besloten dat we dit niet meer wilden? Hadden wij ze daarna in de poule, toen we wederom bij ze ingedeeld waren, al niet laten zien dat wij met 4-1 van ze konden winnen? Juist, we gingen voor de winst, ongeslagen kampioen worden, dat is wat we wilden! Alle neuzen, sticks en gedachten gingen dezelfde kant op, 13 meiden met 1 doel, WINNEN!
Ons altijd aanwezige publiek liet het ook dit keer niet afweten en was in grote getale naar Beverwijk afgereisd. Heerlijk om te zien, zoveel enthousiaste ouders, opa’s en oma’s, tantes en ooms, enz. Op verzoek van de meiden hadden de supporters iets “oranjes” mee genomen, op verzoek van de coaches bleef dit nog even in de tassen! Niet te overmoedig dachten wij, pas bij een goede voorsprong de oranje-artikelen tevoorschijn halen! Zelfs de champagne hadden we in de kofferbak achtergelaten…
Eerst zoals altijd inlopen en inslaan. Plots bleek er een scheidsrechter te ontbreken. Gelukkig hadden wij Marjan bij ons die, dit was niet de eerste keer, wel weer de fluit ter hand nam. De wedstrijd kon beginnen. Het was zonnig en warm, dat was even wennen. Natuurlijk was iedereen nerveus, maar daar hadden we het niet over. Na een kleine 10 minuten werd het (eindelijk) 1-0 en kwam er rust op het veld. Rust in de bewegingen, rust in de passes en rust in de koppies. Er werd weer gespeeld zoals ze het altijd doen, veel en snel overspel, praten naar elkaar en SCOREN! Het werd 2-0 en 3-0 en toen rust. Even het doel in met z’n allen, hapje fruit, veel water, overleggen, het KAN meiden, ze voelden het zelf ook…
Tweede helft, het werd 4-0 en 5-0…het publiek kleurde oranje! Van sjaaltjes, ratels, mutsen, oranje leeuwenkop tot Nederlandse vlag, wat hebben we toch een heerlijk clubtenue! Meiden moesten lachen, coaches een brok in hun keel…Het Oranjelegioen juichte en schreeuwde het team naar de laatste doelpunten. Iedere aanval werd een feestje en kon misschien wel tot ver buiten de velden van Overbos gehoord worden!
Het werd 6-0 en ja hoor, ook nog 6-1! Maar met een eindstand van maar liefst 7-1 kon de champagne worden ontkurkt! WAT EEN FEEST! Natuurlijk moesten we op een gegeven moment van het veld af, we zetten het feestje door in het clubhuis van Overbos en daarna in ons eigen clubhuis waar we feestelijk werden ontvangen door de Voorzitter en daarna in een heerlijke tuin van een paar lieve ouders en daarna was het afgelopen…Om 19.00 uur ging iedereen moe maar voldaan naar huis en hadden wij met z’n allen een heerlijke, gezellige, sportieve, zonnige hockeydag achter de rug waar we nog lang met veel plezier aan terug kunnen denken!
Nog even wat cijfers, 33 punten uit 11 wedstrijden, 75 doelpunten voor en 5 tegen (!), 13 sportieve,altijd enthousiaste, gezellige meiden waar wij trots op zijn!