Zaalhockey

In de winterperiode is het mogelijk om mee te spelen in de zaalcompetitie. Zaalhockey is een geweldige sport omdat het supersnel, technisch en tactisch is! Door de beperkte ruimte moet je slim spelen, goed samenwerken en snel schakelen tussen aanvallen en verdedigen. Zaalhockey heeft een eigen unieke sfeer voor zowel de spelers als het publiek.


Wedstrijden

Als team wordt je ingedeeld in een poule van 6 of 7 teams (onder voorbehoud), de poule indeling wordt gebaseerd op de prestaties in het veld tot nu toe. Elk team speelt dus tegen 5 of 6 tegenstanders. In totaal speel je 10 tot 12 wedstrijden, die gespeeld worden op 5 of 6 speeldagen. Je speelt dus twee wedstrijden op een speeldag. De speeldagen worden verdeeld over 9 speel-weekenden. De wedstrijden vinden plaats in sportzalen binnen het district Noord-Holland. Dat kan zijn in de Bloemen in Castricum, maar het kan ook in Haarlem of Heerhugowaard zijn,


Speeldagen

De speeldag kan een zaterdag of een zondag zijn, het kan ook de ene keer op een zaterdag en de andere keer op een zondag zijn. De O12 wordt zo veel mogelijk ingedeeld op zondag om ze zo geen last te hebben van open dagen voor het middelbaar onderwijs. De O9 en O10 worden zo veel mogelijk op zaterdagen ingepland.


Trainingen

Trainingen in de zaal worden geregeld voor alle teams. Ieder team traint minimaal 1x per week in de zaal. Geprobeerd wordt minimaal 1 training in de zaal te hebben voor de eerste wedstrijd. Trainingen kunnen plaatsvinden in de Bloemen, Akersloot (de Lelie) en Limmen (de Enterij), op maandag, woensdag, donderdag of vrijdag. 


Voor de combinatie teams met Terriers kan ook gebruik gemaakt worden van de sporthallen in of rondom Heiloo.


Teamindeling

·We gaan ervan uit dat in principe iedereen meedoet aan de zaalcompetitie. Wil je niet deelnemen, dan moet je je tijdig afmelden.


Selectietrainingen kunnen bij uitzondering plaatsvinden, maar de meeste teams worden gebaseerd op basis van het eigen veldhockeyteam en input van trainers.


Scheidsrechters & begeleiders

Elk team heeft een begeleider/coach, een manager en  scheidsrechters (met kaart) nodig. Per team dienen minimaal 2 of meer scheidsrechters vooraf te worden opgegeven. Zonder scheidsrechter kan een wedstrijd niet doorgaan en wint de tegenstander. Het thuisteam zorgt ook voor de zaaldienst. Zij houden de tijd en score bij.


Scheidsrechterskaart halen

Ieder team zorgt per wedstrijd voor 1 scheidsrechter. Ouders die fluiten zijn van uiterst belang voor het team. Een aantal keer per jaar is het mogelijk om examen te doen voor een scheidsrechterskaart. Houdt hiervoor de berichten in de gaten.


Kosten en benodigdheden

Zaalhockeykost geld. Dat is vooral voor de zaalhuur voor de wedstrijden en de zaalhuur voor de trainingen. Dit bedrag ligt rond de €105 per persoon. Voor zaalhockey is een aparte stick nodig. Deze is erg licht, dun en wendbaar en slijt niet (gaat je hele leven mee). Je hebt al een zaalstick voor zo'n 25-30 euro.


Verder zijn zaalschoenen en een zaalhandschoen verplicht. (Let op: een zaalhandschoen heeft volledige vingers, dus geen blote vingertopjes dit zijn veldhandschoenen en zijn niet toegestaan in de zaal)